Перш ніж перейти до новин, я хочу подякувати вам за ваші пожертви, вашу допомогу та вашу щедрість.
Ім'я для Linux Mint 18.3
Linux Mint 18.3 буде називатися "Sylvia".
Інструменти резервування
Відгуки, які ми отримали останнім часом, допомогли нам вдосконалити наш інструмент резервного копіювання та визначити необхідність утиліти для відновлення системи.
Ми розмовляли з Тоні Джорджем (Tony George), розробником Timeshift.
Timeshift - відмінний інструмент, який зосереджується на створенні та відновленні системних снапшотів. Це чудовий компаньйон для mintBackup, який фокусується на особистих даних.
Два додатка будуть встановлені за замовчуванням і будуть доповнювати один одного в Linux Mint 18.3.
В даний час ми працюємо з Тоні, щоб покращити переклад та інтеграцію настільних комп'ютерів для Timeshift, додати вікно прогресу в нього та покращити підтримку HiDPI.
Якщо ви хочете допомогти перекласти його, будь ласка, перейдіть на сторінку https://translations.launchpad.net/linuxmint/latest/+pots/timeshift.
На Github Timeshift можна знайти на https://github.com/teejee2008/timeshift.
Системні звіти
Нещодавно, я згадував ідею про інструмент, який би показував інформацію для користувачів та допомагав їм у вирішенні проблеми. Це амбіційний проект, і ми все ще не впевнені, що він буде доступний в наступному випуску, принаймні не повністю ...
Я кажу не повністю, бо ми щойно почали його реалізовувати, але він вже отримав свою назву ("mintReport") та вже повністю готова одна з його функцій, яка буде доступна в Linux Mint 18.3.
Ця фіча -- збір звіту про аварійне завершення роботи.
Використовуючи apport як бекенд, звіт робиться щоразу, коли програма аварійно завершується.
MintReport списує ці звіти і генерує трасу стеку для них:
Зазвичай користувачі рідко знають, як створювати трасу стеку, а ця інформація має вирішальне значення для розробників, коли вони намагаються відтворити помилку.
Цей інструмент дозволить значно полегшити розуміння, як виправити помилку.
Також пропонується встановити налагоджувальні символи (-dbg packages), якщо вони відсутні і попереджають у разі невідповідністі.
Linux Mint 18.3 постачатиметься з MintReport і налагоджувальними символи за замовчуванням.
Покращення Cinnamon
HiDPI буде ввімкнено за замовчуванням у Cinnamon 3.6.
Модуль конфігурації для налаштувань Cinnamon(аплети, десклети, розширення, теми) був повнистю оновленний:
Розширення Nemo тепер можуть передавати ім'я свого інструменту конфігурації Nemo, щоб отримати кнопку «Налаштувати» у діалоговому вікні Nemo плагінів:
Це полегшує інтеграцію розширень належним чином, а не захаращує меню програми.
Інші поліпшення
Менеджеру драйверів була надана краща підтримка HiDPI та краще виявлення пакунків CPU та мікрокоду.
Діалоги Synaptic (використовувані джерелами проґрамного забезпечення, мовними настройками та менеджером оновлень) отримали вікна з підтримкою прогресу.
Панель інструментів читача PDF, Xreader, була вдосконалена. Кнопки історії були замінені кнопками навігації (історія також можна переглядати через меню). Дві кнопки масштабування були змінені, і була додана кнопка скидання масштабу, щоб зробити Xreader сумісним з іншими Xapps. Як ми говоримо, Xreader також отримує підтримку для визначення вашого розміру екрана, так що 100% масштабування означає, що те, що ви бачите на екрані, - це саме розмір, який документ матиме на папері.
У Xplayer, мультимедійному програвачі, було покращено повноекранне вікно. Відтепер воно виглядатиме чистіше та більш відповідатиме режиму вікна програвача.
Nemo-preview отримала підтримку анімаційних GIF-файлів.
Переклади для розширень Nemo, cinnamon-session та cinnamon-settings-daemon тепер обробляються перекладачами Cinnamon (і, таким чином, будуть значно покращені).
Джерело