Вітаю всіх учасників спільноти.
Будь ласка, допоможіть вирішити таку проблему. У мене Linuxmint 19. Нова версія, а проблема стара. Wifi дуже повільний порівняно з Windows, я навіть не можу завантажити оновлення. Проблема у драйвері до адаптера intel wireless dualband ac-3168. На жаль я не можу поставити пропрієтарний драйвер, бо в файлах на офіційному сайті драйвери в форматі не .inf, їх не бачить Ndiswrapper, а ті що на сховищах linux не забезпечують належної роботи. Ця ж проблема була на Ubuntu. Ось інформація про мережеві карти. НетбукAcer Aspire ES1-532G-P2D3. Буду вдячна за практичні поради.

Network:   Card-1: Intel Device 24fb driver: iwlwifi
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169

Мені здається що проблема в роутері, а не в дровах. В мене була схожа ситуація з роутером Asus. По кабелю і на мобілку wifi був дуже доброї швидкості, а на ноуті ледве тягнуло. Поліз в налаштування роутера та змінив налаштування типів wifi чи щось таке (g, n, g/n) здається там було таке. І швидкість wifi на ноуті відразу збільшилась.

• Emmy відповіли на це.

brokera
    На жаль ви помиляєтесь. На Windows все працювало як слід. Траплялось читати про інші схожі пристрої. що виробники нетбуків замість двох передбачених антен використовують тільки одну, драйвери для Windows це "знають", а в Linux -- ні. Не знаю в чому точно проблема, але в ПЗ точно щось не враховано.

root Дякую за підказку. але якби ви ще вказали яким чином цей рядок прописати, я була б особливо вдячна. Термінал мене не зрозумів, такої команди не знайшов 🙂 Ні, просто відмовив у доступі. Зайти з root? Таки не знайшов.

• valik та root відповіли на це.

Emmy а ви спробуйте іншим шляхом--відкрийте ФМ--etc--modprobe.d і пошукайте чи в вас є такий файл ,а потім якщо є допишете під рутом....в мене такий файлик /etc/modprobe.d/iwlwifi-no-blink.conf(ну це антікс тут трошки по іншому)

• Emmy відповіли на це.

Emmy так, виконувати від рута. Якщо в один рядок, не відкриваючи текстовий редактор:

sudo -i
        echo 'options iwlwifi bt_coex_active=0 swcrypto=1 11n_disable=8'  >> /etc/modprobe.d/iwlwifi.conf

Вийти з оточення рута Ctrl+D

• Emmy відповіли на це.

root Дякую. Зробила все за вашою порадою. У файлі конфігурації тепер таке:

# /etc/modprobe.d/iwlwifi.conf
          # iwlwifi will dyamically load either iwldvm or iwlmvm depending on the
          # microcode file installed on the system.  When removing iwlwifi, first
          # remove the iwl?vm module and then iwlwifi.
          remove iwlwifi \
          (/sbin/lsmod | grep -o -e ^iwlmvm -e ^iwldvm -e ^iwlwifi | xargs /sbin/rmmod) \
          && /sbin/modprobe -r mac80211
          options iwlwifi bt_coex_active=0 swcrypto=1 11n_disable=8

Про те чи допомогло повідомлю згодом.

У мене наївне питання: "Невже не можна розшифрувати драйвер Intel і на його основі написати щось аналогічне для Linux?" Крім знаменитої заплутаності Windows хіба є ще якісь перешкоди? Або зробити формат, придатний для встановлення ndiswrapper.

valik Так, є у мене файл iwlwifi.conf і там декілька не зрозумілих мені рядків. Аж не віриться, що від нього залежить робота пристрою.

Схоже, проблема вирішена. У мене мобільний інтернет CDMA інтертелеком, після зміни параметрів у файлі конфігурації швидкість мережі стала 100+ кіб/с. А потім знов 20кіб/с, а потім знов 100+. Думаю, так і має бути. Всім дякую. Сподіваюсь. все гаразд.

На жаль, це рішення не досить добре. Адаптер бере таймаути на власний розсуд і тоді нічого не вантажиться, а потім на короткий час набирає нормальної швидкості. І антена у нього згідно специфікацій таки одна. але він має інтегрований адаптер Bluetooth. У чім річ, я не знаю, але це не найкращий варіант вирішити мою проблему.

Ну що ж, замість wi-fi з'єднання скористалась usb-модемом (той самий verizon novatel mifi 2200). Швидкість 100-200 КіБ/с. Поки що це для мене вихід. Не знаю, чи засмутяться в Intel, але їхній девайс на Linux'і не працює майже.

рік пізніше
          Зміна заголовка на «Низька швидкість WIFI» від Lys.