taras-v-koval status na zaraz. Vykonuyu porady, scho nadani u statti na the-bosha.ru, ale schorazu zamyraje na vykonanni fsck na fazi Pass1, i tak vysyt godynamy, ja navit ljakayusja, scho fsck zavys. Narazi sprobuvav vvv fsck -fy -t ext4 /dev/sda2
vvv ну в терміналі ніби пише що перевіряє…якщо великий об’єм диска то це може тривати досить довго… а що до виводу помилок я тільки дав тільки нашмяк куди можна ще подивитись…думав хтось ще що підкаже ,так як я в цьому також не дуже тямлю …вивід термінала потрібно обгорнути мабуть в тег <код> …а не фотка.
vvv fsck -fy-t ext4 /dev/sda2 як варіант видалити параметр y(може буде питати підтвердження?) https://skeletor.org.ua/?p=568
taras-v-koval vvv спробував таку команду, з опцією “-с”: sudo fsck -b 32768 /dev/sda2 -cy це дало строку, де відображається прогрес. Дуже повільно, проте наочно.
taras-v-koval root 😟😟🤬 купували перший ноут - вінт злетів на першому тижні. У цього постійно сиплються бедблокі, періодично виникає ця проблема. Дружина каже “що ти туди поставив?”, але мені здається, що з віндою було б ще гірше…
taras-v-koval Дещо несподівано закінчилася історія цього разу: при спробі переміщення розділів gparted відновив пошкоджену ділянку sda2, і система відновила свою працездатність.🤗 А я вже думав перевстановити ЛМ. 🤔