Вітаю, шановні!
Купили новий ноут Dell Inspiron 3567 (I353410DIL-65B). Встановлено ЛМ Сінамон 19.2, з налаштуваннями розділів за замовчуванням. Все стало, працювало. Вчора, під час редагування тексту у ОфісЛібре, виник збій, під час якого файли на робочому столі отримали іконку “замок”. Після перезавантаження компа М’ята вантажеться до busybox. Рекомендації, що я нагуглив, не спрацювали. При завантаженні з ЛівУСБ (та сама флешка, з якої встановлювалась система) в GParted пише, що маємо 2 розділа sda1 та sda2. На sda1 - EFI System partition під fat32, 512 MiB, boot та esp. Все інше на sda2, але, що для мене стало несподіванкою, sda2 помічено символом “ключ”, lvm2 pv, точка монтування mint-vg, 931,01 GiB.
Зараз пишу сюди з ноута, в режимі ЛівУСБ, партіція sda2 залишається недосяжною, нормально вантажитися ноут так і не став. Якщо хтось може навести на напрямок, як розблокувати розділ та відновити інформацію, що була на розділі, а ще краще - як відновити діяльність ноута, прошу написати. Як для діагностики потрібна додаткова інформація, можу надати, щось у скріншотах, щось у фото з екрану. Дякую за допомогу!