nekto розкладка та яка треба, за допомогою рута і змінив користувача і змінив просто пароль, Пароль новий діє, але все одно екран стає чорним на секунду і знову просить ввести пароль
vvv який менеджер входу і робочий стіл дуже мало інформації,після чого таке сталось?це працююча система і ви встановлювали оновлення?чи це свіжа система і ви не можите ввійти перший раз?що пише startx?????
nekto Linux Mint 19.3 Tricia Cinnamon Edition стільничне середовище Cinnamon(типове). виникла помилка initframs, тому система була відкочена назад після чого не пускає далі вікна привітання
vvv ну так це можливо сюди:https://info.zhykrecords.biz/kompyutery/vosstanovlenie-os/15-oshibka-initramfs-pri-zagruzke-ubuntu-instrukciya-po-vosstanovleniyu-zapuska.html
nekto так по цій статті і була відновлена система, була навіть спроба змінити середовище на гном. Середовище змінило, але усе одно після введення паролю чорний екран і знову просить ввести пароль. Я не розумію де саме в нього виникає помилка і як її виправити
root nekto була навіть спроба змінити середовище на гном. GNOME i Linux Mint не сумісні, можливо тому і не запускається. Спробуйте зайти через консоль: Ctrl+Alt+F2 і подивитись логи
vvv мене все-ж цікавить startx з консолі попробуй зупинити запуск свого DM і входити напряму без нього (service ваш дм stop)
vvv Aleks Загрузится с флешки в live режиме и включить терминал В терминале ввести команды sudo mount /dev/sdXX /mnt - монтируем раздел с системой sudo mount /dev/sdNN /mnt/boot/efi - монтируем раздел EFI sudo mount –bind /dev /mnt/dev sudo mount –bind /proc /mnt/proc sudo mount –bind /sys /mnt/sys sudo chroot /mnt Создать нового пользователя не удаляя старого useradd -m -G users,adm,sudo,audio,video -s /bin/bash username Создать пароль для нового пользователя passwd username exit reboot
vvv Aleks useradd -m -G users,adm,sudo,audio,video -s /bin/bash новий користувач passwd новий користувач
Aleks cat якщо мені дає пораду людина російською, той і я відповідаю йому такоюж. Може людина української не розуміє. Дайте Ви мені пораду, і я буду Вам вдячний!