pal так розділ /boot/efi не змонтований на тому диску, де розташовано Linux краще перевстановіть Linux. Підготуйте диск, як я вам показав, і запустіть інсталяцію.
Vitalii pal Дякую за пораду, але поки не можу скористатись нею, дуже багато зав’язано на ПК))) робоча, дома подивлюсь як встановилось і можливо спробую, але спочатку відпишусь….
pal Vitalii Потрібен алгоритм дій: Якщо цей диск суто під Лінукс - нам немає чого боятися. Перенесіть документи на флешку Розбийте диск як я вам вказав Подивіться, щоб усі прапорці boot, efi були активовані Встановлюйте систему GRUB запитає на який дис, вказуйте /dev/sda Коли системи на різних дисках - це дуже добре. Тільки не лізьте лінукс-програмами в efi
Vitalii pal Занотував Ваші поради. Дякую!!! На жаль поки немає можливості зайнятись щільно цим питанням. Мав надію що це можливо простіше і швидше зробити)))) але не перевстановленням системи.
airdow Виконайте в терміналі sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer sudo apt-get update sudo apt-get install grub-customizer Після перезавантаження в центрі керування знайдете новий ярлик - там все зрозуміло буде. Зверніть увагу на: -шукати операційні системи -час очікування Тут можете ще почитати: https://losst.ru/nastrojka-zagruzchika-grub
Vitalii airdow Дякую, вибачте що не відразу відреагував, мотався ))))))))))))))))) в форум не заходив ;-)
Arius …як там…проблема вирішилася?…на моєму букі встановлено 4 Системи дві на одному фізичному диску дві на другому…коли з’являеться меню GRUB то обираю потрібну Систему і ок. Без заходу в биос звичайно…а якщо нічого не чіпати то грузиться перша в списку Система яку можливо змінити…пиши якщо ще на часі…