alexandrg8 ivan …у властивостях ЯРЛИКА у Вас нема “команда”?!! Це та сама строка запуску додатка/команди/скрипта, на який посилається ярлик.
ivan alexandrg8 У властивостях в мене є “ім’я”, Тип. Розмір, Розташування, Том, Останній доступ, Створено, Остання заміна. Вкладки вікна: Базовий, Права, Відкрити за допомогою, Емблема Вікна “команда” нема 😅
alexandrg8 ivan “У властивостях в мене є “ім’я”, Тип. Розмір, Розташування…” Це властивості файла AppImage, чи ярлика, який посилається на цей файл?
alexandrg8 alexandrg8, цитую сам себе: "Щодо прохання детальніше - правою мишкою на ### ярлик Viber(якщо створили посилання на AppImage, наприклад, на стільниці), потім “властивості”. Там є “Імʼя”, “Опис”…
alexandrg8 Створюєте ЯРЛИК - посилання на файл AppImage - првою клавішею мишки на сам файл “viber.AppImage” - “створити посилання”. З’явиться файл ярлика поруч з самим файлом. Цей ЯРЛИК можна перетягнути будь куди( в мене на стільниці). Клацаєте правою мишкою на ЯРЛИК. Отримуєте те, що на скріншоті.
ivan alexandrg8 🤣 Клацаю правою кнопкою миші на файл і НЕМА “створити посилання”!!!! У Вас Mint? чи інший дистрибутив?
alexandrg8 Доречі, ярлик можна редагувати як текстовий файл(бо воно так і є текстовий файл). Теж правою мишкою - “Відкрити за допомогою…” Щодо Вашого питання - в мене Linux Mint 21.1 Cinnamon. Файловий упорядник Nemo(рідний для дистра).
ivan alexandrg8 створив посилання. У властивостях ярлика також НЕМА “команди” як у Вас. Одним словом якась ДУПА
alexandrg8 Скиньте скріншот, будь ласка! Клавіша [PrtScr], “зберегти як…”. Потім тут, на форумі, кнопка [Upload], третя праворуч від кнопки “Відправити”. Вибрати файл скріншота і відправити. Ще питання - у Вас українська мова інтерфейсу? Який файловий менеджер? Яка версія Мінт?
alexandrg8 Вибачте, АЛЕ! У Вас на стільниці не ярлик на Вайбер, а сам файл програми, в даному випадку AppImage. Ярлик якось не може бути розміром 197,3 МБ. Перекиньте його кудись, наприклад, /home/username/appimages тощо. Спробуйте ось так: Клік правою клавішею мишки на стільниці Обрати “Створити пускач тут…” У вікні, шо з’явиться, ввести: 3.1 Назва: Viber 3.2 Команда: env QT_STYLE_OVERRIDE="" dbus-launch /ваш/шлях/до/viber.AppImage %u 3.3 Коментар: все що завгодно… 3.4 Клік на значок “ракети” - обрати значок Вайбера(за бажанням).
ivan Цей варіант допоміг. ДЯКУЮ. Але я не розумію. Я ж створив Посилання, а не скопіював програму? Чим мій МІНТ відрізяється від Вашого?
alexandrg8 Доброго вечора! Радий що у Вас все вийшло. А як саме Ви створювали посилання? Я за скріншотом теж бачу що це “посилання”, але розмір файла каже про інше… І теж не розумію. 😀
ivan Добрий день. Правою кнопкою мишки на файл. Створити посилання. Створюється посилання, але розміром файлу. Одним словом ХЗ.