Доброго дня. Лінукс мінт. Вчора при завантаженні було повідомлення, що малувато місця. Поки чистила-переписувала інформацію, ноут завис. Вимкнула кнопкою. Ввімкнула - запустився, але після вводу пароля екран на сек гасне та знову виникають віконечка користувачів для вводу пароля. Спробувала ввійти в консоль, як адмін ввійшла з тим же паролем. Набрала майже єдину команду, яку знаю), startx. На жаль, фото екрану сюди не змогла завантажити, тому переписую результат: xauth:
unable to write authority file / tmp/serverauth.ivQNvbfw7R-n, unable to write authority file/home/user/ .Xauthority-n. (EE) Fatal server error: (EE) Could not write pid to lock file in /tmp/ tX1-lock (EE) Please consult the The Org Foundation support at http://wiki.x.org for help. (EE) xinit:giving up xinit: unable to connect to X server: Connection refused. xinit: server error
Чи можна якось зарадити? Кінцева мета - зайти та почистити ноут, скопіювавши необхідне. До айті стосунку не маю ніякого, окрім ex, який був затятим лінуксоїдом та встановлював цей самий Лінукс). Віндовс не користуюсь років зо 20. Лінукс. Але тупо як користувач. І ніхто з тих айтішників, до кого раніше зверталася за допомогою з інших питань, Лінукс не знає. Минулі рази робили вигляд, що знають, пром.халися півдня, нуль. Сказали викинути. Вдома у мене потім все запустилося. Думаю, що і зараз вони мені просто порадять попросту все знести та перевстановити на “нормальную (тобто, понятную им) винду”