Доброго дня! При встановленні Mint вперше(через стиснення диску С з вінди 10) Мінт став нормально, все працювало але я натупив в процесі встановлення(початково мав 2 диски С і Д на вінді) і при встановленні мінта не пускало створити диски для нього. Я видалив диск д, але вільне місце з диску С(яке утворилось при його стисненні) і місце з видаленого Д не об’єналось. Тому коли я створив на залишках С лінуксМінт, то все працювало добре, але було не по феншую, що у мене валялась незадіяна пам’ять. При зносі всього і встановленні всього з 0 я виявив проблему, що при встановленні Мінт у мене випадає/ломається вінда.(Випадає це припиняла завантажуватись, пропадала з переліку в grub, при спробі завантажити її з біоса казало щось по типу немає диску, а ломається це коли я її запускаю і вона кожен запуск проходить етап первинного налаштування). Зносив і переставляв вже разів з 10 з 0, тому варіанти реакцій різні, але це відбувається кожен раз при встановленні Мінта після першого разу. При першому встановленні я ставив на виділене місце з диску С, усі подальші спроби я робив через первинне виділення диску С обмеженої пам’яті, а вся, що лишалась розподілялась під Мінт(пробував варіації 750 під ext2 решта ext4, 750-ext2, 1024-efi, решта ext4(якщо плутаю назви ext не бийте капцями, бо мені вже дах їде від тих позначень тож можу поплутати)) але кінець був завжди однаковим, щось ломалось. Початково диск був MRB(знову ж таки, якщо не плутаю) конветнув його в GPT але в кінці та сама біда з єдиною відмінністю, що так почало бачити windows boot. Але при його запуску мав первинне налаштування вінди кожного разу. Крім того в такому режимі примудрився налаштувати grub на запуск як раз вінди і в мінт потрапити не міг. У варіантах перед тим сам grub я побачити при запуску не міг, він автоматом шурував в лінух, а вінду можна було пробувати запустити тільки через біос, але буди помилки. Всі рази встановлював через біос. В біосі і включав і виключав uefi а результат однаковий. Тож питання, проблема в тому що я не стискаю диск С чи де ще можуть бути підводні камені, бо я вже голову зламав як то зробити?