Велика подяка вам за допомогу, підтримку і пожертвування. Цей місяць був дуже цікавим для нас, тому що основний цикл релізу був закінчений, досягнутий перехід до нової LTS-бази, у нас було багато ідей для реалізації, яким нічого не перешкоджало, і ми могли зосередитися на розробці. Крім цього, бюджет на розробку був високим, завдяки вам, і це трохи підсилює наші зобов'язання перед вами. Це робить всіх щасливіше, деякі розробники починають шукати новий ноутбук, інші використовують гроші, щоб відпочити. Незалежно від того, як вони використовується, це завжди користь, і оскільки це допомагає їм, це допомагає нам.
Нещодавно була створена ще одна група, яка увібрала в себе художників і веб-дизайнерів, які зацікавлені в поліпшенні наших веб-сайтів. Це нова команда, з 9 чоловік, які тільки почали пізнавати один одного. Важко передбачити, як ця команда буде розвиватися, і чи буде цей почин успішним. Також невідомо, хто в цій команді отримає в результаті центральне місце в наших проектах і, можливо, не тільки для наших веб-сайтів, але і до нашого програмного забезпечення, для наших користувальницьких інтерфейсів.
У цій команді, Карлос Фернандес (Carlos Fernandez) і Еран Гіло (Eran Gilo) почали працювати з веб-сайтом Cinnamon Spices. Ось наводиться огляд дизайну від Еран:
І ще одна сторінка
Відтепер Cinnamon підтримує вертикальні панелі. Багато хто просив цю функцію, і я знаю, що це було жаданно вже досить давно. Це стане частиною Cinnamon 3.2 в Linux Mint 18.1:
Якщо ви хочте дізнатися більше про вертикальні панелі, будь ласка прочитайте http://segfault.linuxmint.com/2016/09/vertical-panels, де Саймон Браун (Simon Brown) детальніше пояснив роботу вертикальних панелей.
Також в Cinnamon з'явиться покращена підтримка акселерометрів. Ці маленькі датчики використовуються для автоматичного повороту відповідно до орієнтації екрану. Якщо повернути ноутбук або екран, Cinnamon буде обертатися разом з ним. Це особливо зручно, щоб показати щось людині перед вами, або при перегляді фільму з кришкою ноутбука під нахилом в 270 градусів, або навіть при використанні ноутбука в планшетному режимі для hot-seat ігор з можливістю обертання дисплея на 360 градусів. Велике подяка Бастіану Ноцера (Bastien Nocera) за його дивовижні роботи з iio-sensor-proxy, та її інтеграцію в GNOME та Якуба Адама (Jakub Adam) для портування цієї підтримки в Cinnamon.
Також хтів би подякувати Пітера Хуттерера (Peter Hutterer) за організацію підтримки libinput в Cinnamon таким чином, що зберігається повна сумісність з Synaptics.
Багато інших маленьких можливостей та поліпшень потрапили в Cinnamon в цьому місяці. Відтепер користувачі Bumblebee зможуть використовувати меню для запуску додатків за допомогою optirun, аплет "показати стільницю" тепер також дозволяє поглянути на робочий стіл та інше. Крім того, є багато важливих поліпшень, деякі з них досить технічні (тому не буду згадувати про них), але користувачі обов'язково помітять їх.
Є також два великих поліпшення, про які варто згадати. Джозеф Маккулар (Joseph Mccullar) покращів роботу з фоновими зображеннями і дивовижний новий скрінсейвер від Майкла Вебстера (Michael Webster). Я не буду псувати враження про них тут, замість цього нехай самі Джозеф і Майкл розкажуть про них.
Далі мова про XApps. Для мене завжди дуже цікаво працювати над ними, бо кожне маленьке поліпшення має такий великий резонанс. Кожна нова особливість, яку ми розвиваємо в XApp залишається не тільки в Cinnamon, але і в MATE і Xfce. І я знаю, що деякі з вас використовують деякі XApps в KDE, і люди також використовують їх і в інших дистрибутивах. Таким чином, ось що ми поліпшили на даний момент.
Для людей без акселерометрів), або для людей на зразок мене, які завжди, здається, знімають відео в непраівльном положенні телефону, плагін обертання в Xplayer тепер включений за замовчуванням. Ця функція знаходиться там досить давно, але багато людей не знають про це. Тепер він включений за замовчуванням, знайти його можна в меню "Вид -> Поворот".
За схожих причин, плагін завантажувача субтитрів не включено за замовчуванням. Якщо ви дивитеся фільм, ви можете просто натиснути "Вид -> Субтитри -> скачати субтитри"
Якщо у вас кілька моніторів, Xplayer тепер може нічого не показувати на інших моніторах при відтворенні відео в повноекранному режимі.
Ця можливість "порожніх" моніторів може бути корисною як для XApps (наприклад Xreader, Xviewer, Pix), так і для інших додатків. Маючи це на увазі, він був розроблений в рамках нової бібліотеки під назвою libxapp, яка буде доступна для всіх розробників в рамках спільноти Linux.
Для більш детальної інформації про очищення екранів і новій бібліотеці libxapp, будь ласка, прочитайте цю статтю: http://segfault.linuxmint.com/2016/09/libxapp-and-blanking-other-monitors/
Діалог пошуку в Xed, який перекривав текстовий редактор, був замінений пошуковою строкою, на зразок Sublime та Firefox:
Щоб дізнатися більше про Xed і його новому ІНТСРУМЕНТ пошуку, ви можете прочитати цю статтю: http://segfault.linuxmint.com/2016/09/sublime-like-search-bar-in-xed/
Xed також отримав червону смужку, коли редактор запущено від root, яка виглядає так само, як і в Nemo.
Тепер ми перебуваємо в екваторі нашого циклу розробки, і, як ви можете бачити, ми маємо масу задоволення розвивати абсолютно різні аспекти системи 😄
Як завжди, ми з нетерпінням чекаємо, щоб почитати ваші відгуки. Велика-привелика подяка за вашу підтримку і фінансування. Для тих, хто хоче взяти участь у розробці, не соромтеся зв'язатися з нами.
Тут оригинал статті