Велике подяка всім людям, які надіслали нам пожертвування і всім нашим спонсорам, які підримують фінансування нашого проекту.
З моменту випуску останнього релізу було впроваджено багато нових функцій та поліпшень. Залишилось майже декілька кроків перед виходом нового релізу, наразі доробляються деякі незначні деталі.
Нові спонсори
Я також хотів би подякувати та привітати 3CX і Acunetix як наших нових спонсорів.
3CX представляє собою IP АТС -- програмне забезпечення на основі відкритого стандарту, яка пропонує повні можливості уніфікованих комунікацій, прямо з коробки.
Acunetix спеціалізується на веб-аудиті та безпеці веб-додатків.
Linux Mint 18.1
Сьогодні Linux Mint 18.1 отримав свою офіційну кодову назву. Вона буде називатися "Серена", і повиненна отримати свої нові репозиторії в найближчі дні.
Також вже на підході MATE 1.16 і Cinnamon 3.2
Linux Mint 18.1 повинен бути випущений в листопаді/грудні 2016 року і буде підтримуватися до 2021 року.
Апґрейд з Linux Mint 18 до Linux Mint 18.1 буде оброблятися через “Керування оновленнями”. Ця процедура буде легка та безпечна.
Деякі нові фічі...
Я не можу показати вам все, також я не можу вдаватися в подробиці тут, так що я просто покажу вам кілька цікавих речей, які вже реалізовані.
Одним з найбільш помітних змін в Cinnamon 3.2 є видалення "коробки покажчиків". Ось відео, якє показує нові меню в дії:
Як ви бачите, меню апплетів та десклетів виглядає інакше, ніж раніше. Тепер немає простіру, який раніше був між панеллю або апплетом, і гострої стрілочки, яку вони успадкували від GNOME Shell.
Коли ми працювали над Plasma 5 для редакції Linux Mint 18 KDE, ми були вражені тим, наскільки відполіроване їхнє меню. Тому ми вирішили перебудувати наші меню, щоб позбутися від коробки покажчиків і повторно реалізувати те, яким має бути меню в Cinnamon.
Ми й досі тюнінгуємо анімації і також ведеться робота над відступами й розташуванням елементів, але ми вже точно знаємо, що кінцевий результат зробе Cinnamon більш полірованним, ніж раніше.
Новий скрінсейвер виглядає наступним чином:
Відтепер, він набагато легший та більш чуйний ніж раніше, бо він показує управління мультимедіа, коли грає музика, так що вам вже не потрібно розблоковувати комп'ютер, щоб виключити музику, щоб змінити гучність або переключитися на наступну пісню.
На додаток, Software Sources відтепер буде покзувати вам дзеркала на основі вашого розташування. Ці дзеркала мають сервери в різних регіонах світу і перенаправлятимуть запити на той, який знаходиться найближче до вас.
Також була поліпшена підтримка мов. Виявлення мовного пакета тепер перевіряє перевірки орфографії, шрифтів і різних інших пакетів.
Вибір і установка методів вводу була також повністю перероблена. Тепер ви вибираєте, якою мовою ви зацікавлені, і встановиться підтримка для набору тексту на цій мові і рекомендований метод на ваш вибір.
Джерело ==> http://blog.linuxmint.com/?p=3144